Este un ceai negru fresh, cu note ușor picante. Provine dintr-o selecție de frunze first-flush, adică din primele frunze culese ale sezonului. Primele frunze sunt mai delicate și dau ceaiului note mai florale, lejere, cu o astringență mai ridicată. Aceste frunze au un caracter aromatic pronunțat și deseori sunt oxidate mai puțin pentru a-și păstra aroma. Astfel, e posibil ca ceaiul sa aibă o culoare mai deschisă decât un ceai negru clasic.
Regiunea Darjeeling se înalță spre Himalaya Tibetană și se întinde între culmi muntoase înalte și văi adânci. Terenul deseori inaccesibil dă ceaiului Darjeeling caracterul său de exclusivitate. Deși nu este cea mai mare regiune de cultivare a ceaiului din India, Darjeeling este cea mai populară datorită ceaiurilor premiate obținute de aici.
Infuzie: 2 – 4 minute, 100 ° C, 4-5 lingurițe cu vârf/litru
Recenzii
Nu există recenzii până acum.