Setul include un con dripper din ceramică la alegere din cele 3 viteze de extracție, un server de sticlă de 500 ml și suportul metalic dintre cele două.
Sistemul conic de pregătire a cafelei este unul dintre cele mai apreciate și des folosite sisteme în industria cafelei de specialitate. Unghiul de 60 de grade al dripper-ului asigură o distribuție echilibrată a cafelei, iar adâncurile ajută la formarea unui flux armonios de extracție.
Acest set este realizat din materiale de calitate superioară, inerte, care nu reacționează cu lichidul interior.
Din punct de vedere ecologic, ceramica și sticla sunt singurele materiale naturale cu impact cu adevărat scăzut asupra mediului. Ele sunt de mare calitate și durabilitate, cu avantajul că își păstrează proprietățile și aspectul după multe folosiri.
Conul ceramic
Dimensiuni: 8 cm înălțime x 11.5 cm diametru superior x 2.8 cm diametru inferior
Filtru compatibil: standard size 02
Cele trei variante disponibile de conuri ceramice au viteze diferite de extracție datorită modelului în relief.
Conul STRONG are culoare albă (white) și un model cu granulație măruntă, care încetinește fluxul de apă. Vi-l recomandăm pentru extracții intense sau pentru cafele prăjite light, care au nevoie de mai mult timp de extracție pentru dezvoltarea completă a aromelor.
Conul SMOOTH are culoare verde deschis (celadon green) și un model cu adâncituri în formă de petale lungi. Acestea permit unduirea rapidă a fluxului de apă și o extracție mai rapidă. Noi îl considerăm potrivit pentru cafele prăjite medium-dark, sau pentru cei care preferă extracții mai blânde.
Conul MELLOW are culoare bleu (celadon blue) și un model de adâncituri semi-sferice de petale rotunjite. Ca timp de extracție se află între strong și smooth și asigură un flux optim de extracție pentru majoritatea tipurilor de cafea.
Diferența de timp între modele este de aproximativ 15-20 de secunde, între extreme.
Suportul metalic – dripper stand
Dimensiuni: 12 cm diametru general x 2.5 cm înălțime
4.9 cm diametru deschidere superioară cu 6 cm diametru deschidere inferioară
Este realizat dintr-un disc metalic căptușit cu un inel de silicon care se demontează rapid pentru spălare ușoară. Dripper stand-ul este compatibil și cu alte tipuri de conuri (de la alți producători) și cu alte tipuri de servere, cești sau căni reutilizabile.
Pregătirea unei cafele excelente cu acest sistem necesită atenție deosebită și măsurare a parametrilor de extracție: gramaj și grad de râșnire a cafelei, temperatura apei, timp de extracție, volum de apă.
Server de sticlă termorezistentă
Dimensiuni: 11 cm înălțime x 13 cm lățime totală x 6.8 cm diametru deschidere superioară
Volum: 500 ml
Serverul are un design elegant, e ușor de curățat și arată superb în orice mediu, mai mult, poate fi folosit și pentru a pregăti alte tipuri de infuzii înafară de cafea.
Despre designerul setului:
Simon Stevens este un designer de produs premiat internațional și o forță recunoscută în design-ul de ceramică. Simon a lucrat cu cei mai prestigioși producători de ceramică și a ținut lecții în domeniu pe teritoriul Marii Britanii. A condus echipe de design pentru diverse branduri de lifestyle și își continuă cariera cu propriul studio în Londra, Simon Stevens Design Studio. Creativitatea sa neîngrădită a făcut ca o parte dintre cele mai de succes creații ale sale să fie găzduite în colecții permanente la Victoria & Albert Museum și Frankfurt Museum of Applied Art.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.