fbpx

Descopera trendul si savoarea Bubble Tea. O calatorie in Taiwan

Descopera trendul si savoarea Bubble Tea. O calatorie in Taiwan
Copyright to Healthy Nibbles and Habbits by Lisa Lin

Trendul și savoarea Bubble Tea a început în Taiwan, insula asiatică îndepărtată de la poalele Pacificului, în rândul unei civilizații foarte deschise către divers, caldă, vibrantă, colorată. Taiwan—renumit pentru festivalurile street food, noodles, zgârie-nori, și viața urbană de noapte din Taipei, a reușit prin Liu Han-Chieh și Lin Hsiu Hui, de-a lungul timpului, să facă o adevărată industrie din tapioca — respectiv Bubble Tea.

Bubble Tea și amprenta sa culturală

“Bubble Tea este mai mult decât o băutură; este de asemenea, o identitate care provine cu propriile sale provocări.”

Tapioca este o substanță din amidon sub formă de perle albe, obținută din manioc și folosită pentru budinci dar și alte feluri de mâncare. Bubble Tea, ceaiul modernizat produs în anii ’80, a crescut în popularitate în ultimii ani și acționat precum un factor în unirea a mai multor culturi și categorii de oameni, având ca scop interacțiunea socială, împărtășirea de valori, și descoperirea unui sens comun.

Bubble Tea a fost preluat inițial din Japonia acum câteva decenii, în urma obiceiului nipon de a adăuga lapte în cafeaua servită rece, iar în prezent a ajuns foarte popular și pe străzile din Tokyo, cunoscut ca și Tapiru. În Statele Unite, Boba este un mod prin care o minoritate asiatică se poate defini, o identitate atât culturală cât și politică, respectiv un stil de viață. Iar în China, oferirea cuiva unui Bubble Tea are să remarce mulțumirea, recunoștința, gratitudinea fața de ceva, căpătând o dublă conotație prin sensul de “mulțumesc frumos”, și devenind un subiect favorit în mediul online, social media.

Trăind în era digitalizării și Instagram, am fost determinați să punem preț pe estetic, iar datorită aspectului foarte prezentabil pe care ceaiul din tapioca îl prezintă prin designul multicolor, suntem cuprinși de curiozitate și determinați să-l încercăm. Însă, pe lângă prezentarea remarcabilă, Bubble Tea posedă un gust unic, dulce cremos, bine echilibrat, remarcându-se prin autenticitatea sa.

Descopera trendul si savoarea Bubble Tea. O calatorie in Taiwan
Copyright to Healthy Nibbles and Hobbits by Lisa Lin

Bubble Tea este cunoscut sub mai multe forme precum Pearl Milk Tea, Boba Tea, sau Tapioca Tea, noi Occidentul ne-am dovedit, încă o dată, interesați de puterea asiatică de a crea și produce, precum și de a prelua un concept oriental dar cosmopolit. “Anatomia” bubble tea constă în baza ceaiului, care poate fi verde, negru, floral-fructat, ulterior aromatizat și adaptat gustului fiecăruia dintre noi, astfel, căpătând arome diverse de piersică, portocale, căpșuni, cireșe, lămâie, sau trenduri exotice precum fructul pasiunii. Băutura fără gluten prezintă numeroase beneficii datorită conținutului de fibre și sodiu, respectiv nivelurilor foarte scăzute de grăsimi saturate și colesterol; Ceaiul tapioca de altfel, se poate servi la temperatura camerei, rece, sau fierbinte.

Preferințele în materie de gust diferă, acestea fiind mai mult sau sau mai puțin dulci, iar Bubble Tea varianta dairy free este valabilă, de asemenea, pentru cei care preferă laptele vegetal — de cocos, ovăz, soia și așa mai departe. Prepararea clasică a acestuia constă în amestecul de tapioca alături de zahăr și apă. În acest sens, mai multe tipuri de îndulcitor pot fi utilizate, precum miere, zahăr granulat, dar și orice alt sirop consistent, atâta timp cât acesta este amestecat în apa fierbinte pentru ca omogenizarea să se realizeze uniform.

The Making Of Bubble Tea

Noi la Coffee Store îți oferim Bubble Tea Black Tapioca Pearls; perlele tapioca ușor mestecabile, dulci, îți vor oferi o experiență unică. Instrucțiunile ușor de urmărit îți vor reda posibilitatea de a-ți savura propria băutură trendy pe bază de ceai chiar de la tine acasă.

Astfel, vă recomandăm să:

  • Adăugați 10 părți de apă la 1 parte de perle tapioca. Lăsați procesul de fierbere să se desfășoare într-un recipient voluminos. 
  • Adaugati perlele tapioca în apă, în timp ce le amestecați ușor. 
  • Așteptați până când boabele tapioca se vor ridica la suprafața apei. 
  • Acoperiți recipientul cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 2-3 min la foc mediu. (Cu cât veți fierbe perlele mai îndelungat, cu atât ele vor deveni mai moi și ușor de mestecat). 
  • Opriți focul și lăsați-le încă 2-3 minute. 
  • După ce le scoateți din apă, lăsați-le în apă rece timp de 20 de secunde. 
  • Ulterior, adăugați perlele de tapioca într-un bol cu zahăr/ miere. Recomandăm consumul într-un interval de 4 ore de la pregătire.

Copyright to How To Basic via Youtube.

Referințe:

Jenny G. Zhang, “The Rise (and Stall) of the Boba Generation”, Eater, Acc. 17 Apr. 22, https://www.eater.com/2019/11/5/20942192/bubble-tea-boba-asian-american-diaspora.

Julia Chang, “What is Bubble Tea and Why is it So Popular?”, Acc. 17 Apr. 22, http://blog.tutorming.com/expats/what-is-boba-and-why-is-it-so-popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.